Betohet Joe Biden: Të ndalojmë luftën e brendshme, do të jem Presidenti i të gathëve

0
27

Fjalim historik i Presidentit të ri të SHBA – Foli për bashkim, ishte drejtpërdrejtë duke ju referuar pandemisë, diskriminimit racor, ndarjen e brendshme, “plagët e kombit që duhet të shërohen”

Ndërkohë u betua zv/Presidentja e parë femër në historinë e Amerikës Kamala Harris.

Detyrat e Presidentit të SHBA njofton jetanews.com u morën nga 74-vjeçari Joe Biden i cili u betua në Kapitol, në mungesë të paraardhësit të tij  Donald Trump, por në prani të Zëvendës Presidentit në largim Mike Pence dhe tre ish-presidentëve. Pak më pas, Biden iu drejtua bashkatdhetarëve të tij për herë të parë si President, duke mbajtur një fjalim që do të hyjë në histori si unifikues.

“Vullneti i popullit është respektuar. Demokracia është e çmuar dhe e brishtë. Sidoqoftë, është këtu dhe ka mbizotëruar. Disa ditë më parë pamë themelet e Kapitolit të dridhjeshin. Unë e di fuqinë e Kushtetutës dhe Kombit tonë. Ai sapo kishte bërë betimin e shenjtë, i cili u dha për herë të parë nga George Washington. Historia Amerikane nuk varet nga një person, por nga populli. Ne mund të shkojmë edhe më tej,” tha Joe Biden, në fjalimin e tij të parë si President i SHBA. Ai vazhdoi duke iu referuar pandemisë dhe vuri në dukje se shumë plagë duhet të shërohen. “Ëndrra e Drejtësisë për të gjithë do të jetë këtu. Zëri i mbijetesës dëgjohet nga planeti. Ne duhet të traktojmë diskriminimin racor dhe terrorizmin e brendshëm. Unë do të jem president për të gjithë amerikanët. Ka një të vërtetë dhe shumë gënjeshtra. Shumë prej tyre u dëgjuan prej shumë javëve. Për të mbrojtur të vërtetën. Unë e kuptoj që ka shqetësime për vendet e punës, për të ardhmen. Unë ju kuptoj, por ne nuk duhet të veprojmë në fraksione, ne duhet të ndalojmë luftën civile që na ndan në blu dhe të kuq”, pohoi ndër të tjera Presidenti i ri Biden./jetanews.com/